2021 m. kovo 18 d., ketvirtadienis

Kaip auginti savarankiškus, kūrybingus vaikus?

Ribojimai, ribojimai, ribojimai... Deja, bet tik tai girdime jau beveik metus laiko. Visa laimė, kad bent knygas galime skaityti laisvai, be jokių ribojimų. O ir įsigyti ne problema, tai ne drabužis, kurį norime pasimatuoti prieš perkant. Yra įvairių knygų leidyklų, kurios turi internetines parduotuves, šį kartą lankomės leidyklos "Debesų ganyklos" knygynėlyje.

Pirmoji knyga kurią vartau, tai Jovitos Starkutės ir Indrės Neimantės knyga "Kaip auginti savarankiškus, kūrybingus vaikus?" Gaila, kad man tokia knyga nepakliuvo į rankas, kai buvo maži mano vaikai. Bet ne bėda, juk tai bus galima pritaikyti ir anūkas ane? ;) Galiu teigti, kad ir močiutėms ne pro šalį ją paskaityti. 



Ši knyga tikrai padės tėvams atsakyti į daugybę klausimų, kylančių pačiu svarbiausiu vaikų auginimo laikotarpiu. Visos veiklos labiau skirtos mažyliams nuo gimimo iki 5 metukų, bet tikrai lengvai galima pritaikyti ir vyresniems vaikams. 





Knygoje labai paprastai ir aiškiai parašyta, kaip galima paskatinti vaiko kalbos, pažinimo, socialinę ir emocinę raidą. Daug patarimų/idėjų, kaip namie sukurti kūrybingumą ugdančią, tobulėti skatinančią aplinką pasitelkiant namuose turimas priemones. 




Visu 100% rekomenduoju įsigyti šią knygą. O taip pat ji gali būti ir puiki dovana naujagimio mamytei ;) 

 Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą