Šv.
Kūčių stalui norėjosi pagaminti kažką naujo. Internete skaičiau, kad šis
receptas atkeliavo iš mūsų močiučių laikų, tai buvo papildomas pliusas jį
išbandyti. Dar turite laiko šį patiekalą pasigaminti ir jūs.
Reikės:
- Silkės su galva
- Juodos duonos riekės
- 1didelio ir 1 mažo svogūno
- Miltų
- Aliejaus kepimui
- Maltų pipirų
Silkę
išvalyti išimant kaulus, bet nepadalijant filė ir paliekant odą. Ikrus ar
pienius neišmesti. Net jei silkė neatrodo sūri, ją reiktų pamirkyti, nes po
kepimo sūrumas labiau išryškėja. Ikrus taip pat užmerkti.
Duoną
taip pat reikia išmirkyti.
Mažą
svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti.
Tada
į dubenį dėti duoną (vandenį nuspausti), svogūnus ir pasmulkintus ikrus (pienius).
Pagardinti pipirais ir išmaišyti.
Silkės
filė nusausinti servetėle, ant jos dėti įdarą ir padaryti silkės formą. Ją
apsukti siūlu, kad kepant neišsiskleistu. Po to, apvolioti miltuose ir ant
silpnos ugnies, iš abiejų pusių, apkepti iki gražiai apskrus.
Išėmus
padėti ant servetėlės, kad riebalai nuvarvėtų. Pravėsus nuimti siūlus.
Likusį
svogūną supjaustyti ir apkepinti. Aš jį truputi pagardinau pipirais ir druska. Sudėti
ant silkės.
Skanaus.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą