Facebook'e yra daug grupių, kuriose galima rasti įvairiausių
receptų. Šį kartą, grupėje SAVO VIRTUVĖS ŠEFAI „užkliuvo“
užrašas – „Visada pavykstantis, niekada nenusibostantis sviestinis pyragas.
Uogos, vaisiai pagal skonį.“ Pyrago foto taip pat atrodė labai jau skaniai. Tad mėginu
kepti ir aš.
-
400 g. mėgstamų uogų (šviežių arba šaldytų) – aš dėjau agrastų uogienės 😉,
- 250 g. miltų,
- 200 g. sviesto (kambario temperatūros),
- 170 g. cukraus (arba pagal skonį, aš dėjau 150 gramų),
- 4 vienetai kiaušinių (naudojau L dydžio),
- 1 a.š kepimo miltelių (su nedideliu kaupeliu),
- 1 a.š vanilinio cukraus.
Pusę tešlos sukrėčiau į kepimo formą, įdėjau agrastų uogienės (stengiausi, kad kuo
mažiau skysčio patektų), tada sukrėčiau likusią dalį tešlos. Kas darys su uogom ar vaisiais, tai juos
tiesiog įspauskite į tešlą.
Kepiau apie 30 min 200
laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Rastame recepte, buvo paminėta, kad jei pyragas
labai degs, tai tiesiog sumažinti kaitrą. Maniškis kepė gražiai, tad mažinti
neteko. Ar iškepęs patikrinau mediniu iešmeliu.
Pyragas iš ties labai
skanus. Galiu netgi teigti, kad vienas iš skaniausių, kada nors keptų.
Skanaus.
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą