Kad
ir šiandien pasakiškai gražus oras lauke, tačiau peršalimo ligos neklausia kada
pas tave apsilankyti ir tenka sėdėti namuose. Ta proga reikia save paguosti
bent jau skaniu kepiniu 😊.
Dar vis dievinu keksus. O perskaičiusi pavadinimą „Sostinės keksas pagal tikrą senąjį receptą“ susigundžiau ir aš. Keksas gavosi labai skanus su traškia plūtele :)
Reikės:
- 240 g. miltų (sijotų),
- 175 g. sviesto (kambario temperatūros),
- 175 g. cukraus (aš dėjau 100g., kitą kartą dėsiu dar mažiau, man šiek tiek per saldu),
- 175 g. razinų,
- 3 vnt. kiaušinių (kambario temperatūros),
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 šaukštelio vanilės,
- šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui).
Razinas
užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti 20 minučių. Vandenį nupilti,
razinas nuplauti, palikti nuvarvėti.
Sviestą
išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną mušti kiaušinius ir po kiekvieno
kiaušinio masę permaišyti. Berti druską, razinas, išmaišyti. Berti miltus,
kepimo miltelius, įberti vanilės ir dar kartą viską išmaišyti.
Tešlą
pilti į kepimo formą. Manoji forma silikoninė, tai nereik nieko nei tept, nei tiest. Kas kepate paprastoje formoje tieskit kepimo popieriaus. Kad kepamo kekso plutelė gražiai
ir tolygiai įplyštų, reikia perbraukti drėgnu įrankiu kekso viduryje, kad
susidarytų griovelis.
Kepti
apie 1- 1,5 h. orkaitėje įkaitintoje iki 160 C laipsnių. Kuo forma aukštesnė ir
siauresnė, tuo keksas ilgiau keps. Mano turimoj formoj iškepė per 1 valandą. Papuošimui pabarstome cukraus pudra.
Atvėsinam ir skanaus!
Atvėsinam ir skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą