2019 m. spalio 23 d., trečiadienis

"Senelės siūlų kamuoliai"


Šį patiekalą gaminau jau du kartus, pirmą iš kiaulienos (paprastučio karbonado be riebalo), antrą su vištienos krūtinėle. Aišku man su paršeliu patiko labiau ;)



Reikės:
  • 600g kiaulienos ar vištienos krūtinėlės,
  • 125g sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • 1 kiaušinio,
  • 1 v.š. obuolių acto,
  • druskos, pipirų, prieskonių.
  • jums patinkantis įdaras.

Kiaulieną (vištieną) pjaustome į 6 gabalėlius. Juos išmušame, prieskoniais barstome ir apipilame obuolių actu (aš vištieną marinavau citrinos sultyse). Paliekam marinuotis 30 min.


Gaminamės, jei to reikia, mūsų įdarą. Aš vištieną įdariau džiovinta slyva ir kepintomis tarkuotomis morkomis su svogūnais ir olandišku sūrių. O koks įdaras bus jūsų "kamuoliukuose", spręsti jums.
Kiaulieną (vištieną)  truputėlį pamušame, kad lengviau susisuktų mūsų kamuoliukai. Dedame įdarą ant išmušto gabalėlio ir susukame kamuoliuką.



Tešlą atšildome ir iškočiojame lakštą maždaug 3-4 mm storio. Imame peilį (aš pjausčiau su picai raikyti skirtu įnagiu, labai patogu) ir supjaustome 4-5 mm pločio juostelėmis.


Kiekvieną "Siūlu kamuoliuką" imame ir apsukame tešlos juostele. Dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname į iš anksto įkaitintą 180-200 C orkaitę. Kepame 30-40 min.


Štai ir viskas!



Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą