Šį
patiekalą gaminau jau du kartus, pirmą iš kiaulienos (paprastučio karbonado be
riebalo), antrą su vištienos krūtinėle. Aišku man su paršeliu patiko labiau ;)
Reikės:
- 600g kiaulienos ar vištienos krūtinėlės,
- 125g sluoksniuotos bemielės tešlos,
- 1 kiaušinio,
- 1 v.š. obuolių acto,
- druskos, pipirų, prieskonių.
- jums patinkantis įdaras.
Kiaulieną (vištieną) pjaustome į 6 gabalėlius. Juos išmušame, prieskoniais barstome ir
apipilame obuolių actu (aš vištieną marinavau citrinos sultyse). Paliekam
marinuotis 30 min.
Gaminamės, jei to reikia, mūsų įdarą. Aš vištieną įdariau džiovinta slyva ir kepintomis
tarkuotomis morkomis su svogūnais ir olandišku sūrių. O koks
įdaras bus jūsų "kamuoliukuose", spręsti jums.
Kiaulieną
(vištieną) truputėlį pamušame, kad lengviau susisuktų mūsų
kamuoliukai. Dedame įdarą ant išmušto gabalėlio ir susukame kamuoliuką.
Tešlą atšildome ir iškočiojame lakštą maždaug 3-4 mm storio. Imame peilį (aš
pjausčiau su picai raikyti skirtu įnagiu, labai patogu) ir supjaustome 4-5 mm
pločio juostelėmis.
Kiekvieną "Siūlu kamuoliuką" imame ir apsukame tešlos juostele. Dedame į skardą, aptepame
kiaušinio plakiniu ir šauname į iš anksto įkaitintą 180-200 C orkaitę. Kepame
30-40 min.
Štai
ir viskas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą