2019 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Savo sultyse marinuoti pomidorai


Šitas receptas man patinka tuo, kad sudėjus pomidorus į stiklainius jų daugiau nebereikia kaitinti.
  • 1 kg pomidorų (jau be odelių)
  • 12 g druskos
  • 10 g cukraus

Nuplautų pomidorų galus, kur buvo kotukas, įpjauti kryžiuku ir minutei - dviem panardinti į karštą vandenį. 


Išgriebus mesti į šaltą vandenį ir tada odelės lengvai nusilupa. Ant jų suberti druską, cukrų, permaišyti ir palikti stovėti 2-3 valandom, kol išsiskirs sultys. Puodą su pomidorais ir skysčiu dėti ant viryklės ir kaitinti kol užverda. 


Tada supilstyti į iš anksto paruoštus ir iškaitintus stiklainius (aš juos "kepu"orkaitėj) užsukti dangteliais. Apversti stiklainį ir padėjus šiltai apkloti. Laikyt kol atvės ir paskui galima nešt į rūsį.




Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą