2019 m. balandžio 24 d., trečiadienis

Lyg Guliveris liliputų šalyje - Dinaburgo pilis

Lekia metai, nesustabdyt ... Jau 39 - asis pavasaris. Nelaukiu, nenoriu... Tad dar vienas "pabėgimas" iš savo gimtadienio :D. Šį kartą lekiu pas kaimynus Latvius. 

Pirmoji  stotelė „Daugavas Loki“ gamtos parkas, bei jame esanti  Dinaburgo pilis. Ši pilis yra  17 km į rytus nuo Daugpilio Dauguvos aukštupiu. Pilis stovi netoli nuo Naujenės miestelio, Dauguvos kilpų gamtiniame parke. Tai buvusi strateginė vieta šalia svarbaus viduramžių vandens kelio, ant aukšto Dauguvos dešiniojo kranto. Dinaburgo pilį, kaip pasienio tvirtovę, nukreiptą prieš Lietuvą, Naujienės piliakalnio vietoje 1277 metais pastatė Livonijos ordino magistras Ernstas fon Ratceburgas (Ernestas Rasburgas). Plačiau ->  Dinaburgo pilis
Dinaburgo takas prasideda dviem gamtos balkonais iš kurių atsiveria gražūs vaizdai. Mus pasitiko ir voveryčių porelė.  Toliau takas leidžiasi žemyn, o po to vėl staigiai pakyla palei  Dauguvos pakrantę. Laiptelių reikėjo įveikti iš ties nemažai. Toliau prieiname 25 m aukščio Naujenės piliakalnį. Ten yra išsaugoti pilies griuvėsiai su unikaliu Dinaburgo pilies lauko modeliu.

Visas takas suteikia puikią galimybę patekti į riterių aplinką - tiltus, griovius, šaltinius, stačius šlaitus, siaurus takus, tikrą viduramžių dvasią ir nuostabią gamtą. Piliakalnio papėdėje buvo senovės gyvenvietė. 













Renata 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą