- 250 g miltų,
- 100 ml pieno,
- 2 kiaušinių tryniai (+1,tepimui),
- 1 a.š mielių,
- 1-2 v.š cukraus,
- 1/2 a.š druskos.
Medinius iešmukus
dalinkite pusiau ir pamerkite į vandenį, kad kepant jie nedegtų.
Pieną šildome iki 35-40
C°, sumaišome su šaukšteliu mielių, leidžiame 10-15 min pastovėt. Tuo tarpu
išsukame kiaušinio trynius su cukrumi. Pieno ir trynių mases sujungiame, gerai
permaišome. Tada sijojame miltus, druską. Kruopščiai minkome tešlą, ji turėtų nelipti prie rankų. Ir paliekame 1 val, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą kočiojame
į lakštus ir formelės pagalba išspaudžiame apskritumus.
Jei gaminsite iškart visą
tešlą, tai jau turimus apskritimus uždenkite plėvele, kad tešla nesukietėtų.
Jei norite
sausainių, o ne bandelių, siūlyčiau tešlą kočioti kiek galima ploniau.
Dedame ant
vieno apskritimo įdaro (aš naudojau džiovintus abrikosus, spanguoles ir virtą
vištienos krūtinėlę).
Tada dengiame kitu tešlos
apskritimu ir gražiai su šakute užspaudžiame kraštus.
Dedame ant kepimo skardos
ir kepame 10-15 min, jau įkaitintoje iki 220 C° orkaitėje.
Galima naudoti ir
skystesnius įdarus, tokius kaip uogienė, džemas ir šokolado plytelės. Tik kruopščiau
užklijuokite kraštus.
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą