2019 m. sausio 23 d., trečiadienis

Bandelės "Saulutės"



  • 250 g miltų,
  • 100 ml pieno,
  • 2 kiaušinių tryniai (+1,tepimui),
  • 1 a.š mielių,
  • 1-2 v.š cukraus,
  • 1/2 a.š druskos.

Medinius iešmukus dalinkite pusiau ir pamerkite į vandenį, kad kepant jie nedegtų.
Pieną šildome iki 35-40 C°, sumaišome su šaukšteliu mielių, leidžiame 10-15 min pastovėt. Tuo tarpu išsukame kiaušinio trynius su cukrumi. Pieno ir trynių mases sujungiame, gerai permaišome. Tada sijojame miltus, druską. Kruopščiai minkome tešlą, ji turėtų nelipti prie rankų. Ir paliekame 1 val, kad pakiltų.


Pakilusią tešlą kočiojame į lakštus ir formelės pagalba išspaudžiame apskritumus.



Jei gaminsite iškart visą tešlą, tai jau turimus apskritimus uždenkite plėvele, kad tešla nesukietėtų.



Jei norite sausainių, o ne bandelių, siūlyčiau tešlą kočioti kiek galima ploniau. 
Dedame ant vieno apskritimo įdaro (aš naudojau džiovintus abrikosus, spanguoles ir virtą vištienos krūtinėlę).



Tada dengiame kitu tešlos apskritimu ir gražiai su šakute užspaudžiame kraštus.



Dedame ant kepimo skardos ir kepame 10-15 min, jau įkaitintoje iki 220 C° orkaitėje.



Galima naudoti ir skystesnius įdarus, tokius kaip uogienė, džemas ir šokolado plytelės. Tik kruopščiau užklijuokite kraštus.

Eliza


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą