Vienas iš
skaniausių pyragų su varške, kurį esu išbandžiusi ir pritaikiusi pagal save. Šį
pyragą kepu vakare, per naktį palieku vėsti pravertoje orkaitėje ir
kitą dieną gardžiuojamės juo.
30x22 cm arba apie 26 cm skersmens kepimo
formai reikės:
- 250 g miltų,
- apie 180 g cukraus (jei norite
saldžiai, kitu atveju pamažinti šį kiekį),
- 50 g kakavos,
- 200 g sviesto,
- 3 šaukštų grietinės arba jogurto,
- po saują sezamų, linų sėmenų, avižų
sėlenų.
- 1 indelis kondensuoto pieno (su
cukrumi),
- 2 kiaušinių,
- 1 arb. šaukštelis vanilinio
cukraus,
- apie 500 g varškės (didesnę dalį pakeičiu į vanilinę varškę (pvz. President, kibirėlyje).
Pirmiausia reikia įjungti orkaitę ir
nustatyti 180ºC.
Į dubenį suberiu miltus, cukrų, kakavą ir
vanilinį cukrų, įtarkuoju sviesto, įdedu grietinės (ar jogurto). Maišau tol,
kol pasidaro trupiniai. Į miltų trupinius dedu po saują sezamų, linų
sėmenų, avižų sėlenų.
Atidėdu dalį trupinių į šalį (bus
užbarstyti ant viršaus), o likusius iškrečiu į kepimo popieriumi išklotą kepimo
skardą ir paspaudžiu ranka, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą šaunu į
įkaitintą orkaitę ir kepu 15 min.
Tuo metu pasiruošiu įdarą: sumaišau
varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Gautą masę užpilu ant apkepto pagrindo
ir kepu 5 – 7 minutes.
Tada ištraukiu ir ant viršaus užberiu
likusius trupinius, sumaišytus su pasmulkintais riešutais. Vėl grąžinu į
orkaitę kepti dar 25 – 30 minučių.
Skanaus!
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą