2018 m. lapkričio 10 d., šeštadienis

Varškės pyragas

Vienas iš skaniausių pyragų su varške, kurį esu išbandžiusi ir pritaikiusi pagal save. Šį pyragą kepu vakare,  per naktį palieku vėsti pravertoje orkaitėje ir kitą dieną gardžiuojamės juo.



30x22 cm arba apie 26 cm skersmens kepimo formai reikės:
  • 250 g miltų,
  • apie 180 g cukraus (jei norite saldžiai, kitu atveju pamažinti šį kiekį),
  • 50 g kakavos,
  • 200 g  sviesto,
  • 3 šaukštų grietinės arba jogurto,
  • po saują sezamų, linų sėmenų, avižų sėlenų.
  • 1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
  • 2 kiaušinių,
  • 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus,
  • apie 500 g  varškės (didesnę dalį pakeičiu į vanilinę varškę (pvz. President, kibirėlyje).
Pirmiausia reikia įjungti orkaitę ir nustatyti 180ºC.
Į dubenį suberiu miltus, cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų, įtarkuoju sviesto, įdedu grietinės (ar jogurto). Maišau tol, kol pasidaro trupiniai. Į miltų trupinius dedu po saują sezamų, linų sėmenų, avižų sėlenų.
Atidėdu dalį trupinių į šalį (bus užbarstyti ant viršaus), o likusius iškrečiu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir paspaudžiu ranka, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą šaunu į įkaitintą orkaitę ir kepu 15 min.
Tuo metu pasiruošiu įdarą: sumaišau varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Gautą masę užpilu ant apkepto pagrindo ir kepu 5 – 7 minutes.
Tada ištraukiu ir ant viršaus užberiu likusius trupinius, sumaišytus su pasmulkintais riešutais. Vėl grąžinu į orkaitę kepti dar 25 – 30 minučių.
Skanaus!


Elžbieta 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą