Dar vienas rudeniškos sriubos receptas į mano
kolekciją. Ir skanu ir sotu.
Reikės:
- 300 g
faršo (kalakutienos, vištienos)
- 2 morkų
- nedidelio
poro
- trupučio
sviesto
- šaukšto
krakmolo
- petražolių
lapelių
- krapų
šakelių
- 1 kg
pjaustyto moliūgo
- 2
bulvių
- druskos,
maltų pipirų
- 1,5 l
vandens
Į faršą berti druskos, pipirų bei krakmolą. Sumaišius faršą, formuoti nedidelius
rutuliukus ir sumesti į verdantį, pasūdytą vandenį. Virti apie 10 minučių.
Išgriebti. Gautą skystį panaudoti sriubos virimui. Be abejo galima naudoti ir
iš anksto paruoštą sultinį.
Tarkuotas morkas ir pjaustytą porą pakepinti su trupučiu sviesto. Berti į
sultinį, taip pat, suberti ir moliūgą. Pavirus kelias minutes sudėti
pjaustytas bulves ir petražoles. Prieš virimo pabaigą sudėti išvirtas
frikadeles ir smulkintus krapus, pagardinti pipirais, leist sriubai užvirti ir
viskas - jau paruošta. Valgant galima užbalinti grietinėle.
Skanaus.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą