2018 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Minkštučiai, purūs, sultingi "Obuolainiai"

Orai neleidžia žvalgytis po Lietuvėlės gražiąsias vietas (gal ir leidžia, bet nėra malonu, kai žvarbus vėjas), tad mano namuose tęsiasi obuolių naikinimo metas. Receptą pasiskolinau -> lamaistas.lt
Pasakiškai puikus receptas. 



Reikėjo:
  • 600g obuolių,
  • 300g miltų (apytikriai),
  • 150g cukraus,
  • 125ml aliejaus,
  • 2vnt kiaušinių,
  • Pusės nedidelės citrinos sulčių,
  • 1 v.š. pieno,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. vanilinio cukraus,
  • žiupsnelis druskos.


Gaminame.
Obuolius supjausčiau mažais kubeliais ir apšlaksčiau citrinos sultimis.
Dubenėlyje išplakiau kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, pienu ir aliejumi. Subėriau miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišiau. Miltus dėjau pamažu, nes tikslus jų kiekis gali šiek tiek kisti. Dėjau tiek, kad gautųsi maždaug riebios grietinės tirštumo tešla.
Tada sudėjau obuolius ir dar kartą viską išmaišiau. Dėjau po šaukštą šios masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ir kepiau iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Man gavosi 20 vienetų šių skanėstų.

Skanaus!


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą