Orai
neleidžia žvalgytis po Lietuvėlės gražiąsias vietas (gal ir leidžia, bet nėra
malonu, kai žvarbus vėjas), tad mano namuose tęsiasi obuolių naikinimo metas.
Receptą pasiskolinau -> lamaistas.lt
Pasakiškai
puikus receptas.
Reikėjo:
- 600g obuolių,
- 300g miltų (apytikriai),
- 150g cukraus,
- 125ml aliejaus,
- 2vnt kiaušinių,
- Pusės nedidelės citrinos sulčių,
- 1 v.š. pieno,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- žiupsnelis druskos.
Gaminame.
Obuolius
supjausčiau mažais kubeliais ir apšlaksčiau citrinos sultimis.
Dubenėlyje
išplakiau kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, pienu ir aliejumi.
Subėriau miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišiau. Miltus dėjau pamažu, nes
tikslus jų kiekis gali šiek tiek kisti. Dėjau tiek, kad gautųsi maždaug riebios
grietinės tirštumo tešla.
Tada
sudėjau obuolius ir dar kartą viską išmaišiau. Dėjau po šaukštą šios masės ant
kepimo popieriumi išklotos skardos. Ir kepiau iki 180 C įkaitintoje orkaitėje
apie 20 minučių.
Man gavosi 20 vienetų šių skanėstų.
Skanaus!
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą