2018 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Nekaitinta kopūstų mišrainė (tinkama žiemai)


Pats laikas ruošti atsargas žiemai, tad, šįkart, mano virtuvėje atėjo eilė kopūstams. Panašią mišrainę esu darius ne kartą, bet tik tam kartui, garnyrui. O dabar bus galima atidaryt stiklainį ir skanaut iš karto, taip sutaupant laiko.



Reikės:
  • Kopūstų 2,5-3 kg
  • Paprikos, morkų, svogūnų po 0,5 kg
  • Aliejaus ir acto 9% po stiklinę
  • Cukraus 150 g
  • Druskos 2 nubraukti šaukštai



Supjaustytus kopūstus truputį pamaigyti rankom, kad jie suminkštėtų, tada suberti likusias susmulkintas (norima forma) daržoves, supilt marinatui skirtus produktus ir gerai išmaišyti. Palikti marinuotis parai, kartais permaišant. Po to, sudėti į švarius stiklainius, paspaudžiant, kad neliktų tarpų ir užsukus dangtelius laikyti šaldytuve arba vėsiam rūsyje.

Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą