Pats
laikas ruošti atsargas žiemai, tad, šįkart, mano virtuvėje atėjo eilė kopūstams.
Panašią mišrainę esu darius ne kartą, bet tik tam kartui, garnyrui. O dabar bus
galima atidaryt stiklainį ir skanaut iš karto, taip sutaupant laiko.
Reikės:
- Kopūstų 2,5-3 kg
- Paprikos, morkų, svogūnų po 0,5 kg
- Aliejaus ir acto 9% po stiklinę
- Cukraus 150 g
- Druskos 2 nubraukti šaukštai
Supjaustytus
kopūstus truputį pamaigyti rankom, kad jie suminkštėtų, tada suberti likusias
susmulkintas (norima forma) daržoves, supilt marinatui skirtus produktus ir
gerai išmaišyti. Palikti marinuotis parai, kartais permaišant. Po to, sudėti į
švarius stiklainius, paspaudžiant, kad neliktų tarpų ir užsukus dangtelius
laikyti šaldytuve arba vėsiam rūsyje.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą