2018 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Lankome Ukmergės rajoną. Siesikų pilis

Kelionę tęsiame lankydami Ukmergės dvarus. Ne visus, bet tuos, kurie  sudomino iš rastos info internete. Pirmasis - Siesikų dvaras, tiksliau gal pilis. Kadangi užsukome jau vakarop, tai nepavyko prisiskambinti pačiam Audriui, kad leistų pasižvalgyti po pilies vidų. Tad apžiūrėjome ją tik  iš išorės. Pavaikštinėjome aplink ją, pasigrožėjome vaizdais. Kitą kartą susisieksime iš anksto, prieš važiuodami, nes tikrai dar čia sugrįšime. 








Siesikų pilis – XVI amžiaus rezidencinė pilis Ukmergės rajone netoli Siesikų ant Siesikų ežero kranto, Daumantų - Siesickių dvaras. Siesikų dvaro sodybą sudaro 6 pastatai (rūmai, „akademija“ vadinama mokykla, spirito varykla, svirnas, paukštidė, kumetynas) ir parkas. Pilis yra vienas iš nedaugelio Lietuvoje nuo Renesanso epochos išlikusių statinių. Plačiau apie ją skaitykite -> Siesikų pilisLabai smagu girdėti, kad ši pilis tvarkoma, restauruojama.

Šalia stovi apleistas Siesikų pilies ansamblio pastatas. Toks namukas vaiduoklis, bet šalia pastato padžiauti  drabužiai, lojantis šuo, praviros pagrindinės durys ir tarpdury gulintis  katinas iškėlė klausimą, negi čia kažkas gyvena???  Dar netoli pastato lakstė mažas berniukas, tai vaizdas kaip iš kokio kino filmo :D. 


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą