- Obuolių,
- trapios bemielės tešlos,
- džiovintų slyvų,
- cukraus,
- džiūvėsėlių,
- cinamono, arba, kaip mano atveju, mišinio obuolių pyragui,
- citrinos sulčių,
- kiaušinio trynio.
Gaminimo
eiga.
Susipjaustykite
tešlą juostelėmis ir išpjaukite apskritimus - dugneliui.
Pasigaminkite
pabarstukus. Džiūvėsiai + cukrus + prieskoniai (cinamonas).
Pasiruoškite
citrinos sulčių, arba tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir ta pusele aptepkite nuluptą obuolį.
Obuolį
nulupkite, jį apšlakstykite ar aptepkite citrinos sultimis. Išpjaukite šerdį ir
įdarykite.
Tada apvoliokite pabarstukuose ir pradėkite ant
išpjauto apskritimo.
Apvyniojame visą obuolį tešla. Išpjauname iš tešlos lapelius ir dekoruojame jį.
Aptepame kiaušinio tryniu ir šauname į orkaitę.
Kepti 180°C orkaitėje ~20 min, tai priklauso nuo obuolio dydžio.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą