2018 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Obuolys tešloje "Obuolynas"



  • Obuolių,
  • trapios bemielės tešlos,
  • džiovintų slyvų,
  • cukraus,
  • džiūvėsėlių,
  • cinamono, arba, kaip mano atveju, mišinio obuolių pyragui,
  • citrinos sulčių,
  • kiaušinio trynio.

Gaminimo eiga. 
Susipjaustykite tešlą juostelėmis ir išpjaukite apskritimus - dugneliui.


Pasigaminkite pabarstukus. Džiūvėsiai + cukrus + prieskoniai (cinamonas).


Pasiruoškite citrinos sulčių, arba tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir ta pusele aptepkite nuluptą obuolį.


Obuolį nulupkite, jį apšlakstykite ar aptepkite citrinos sultimis. Išpjaukite šerdį ir įdarykite.


Tada apvoliokite pabarstukuose ir  pradėkite ant išpjauto apskritimo.


Apvyniojame visą obuolį tešla. Išpjauname iš tešlos lapelius ir dekoruojame jį.





Aptepame kiaušinio tryniu ir šauname į orkaitę. 
Obuolį įdaryti galite kuo tik norite, čia skonio reikalas. 
Kepti 180°C orkaitėje ~20 min, tai priklauso nuo obuolio dydžio.





Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą