2018 m. kovo 23 d., penktadienis

Gavome vietą darželyje!



Sužinojusi, kad dukrytė gavo vietą valstybiniame Vilniaus darželyje šiek tiek nustebau. Maniau, kad jį gauti bus daug sunkiau. O kai sužinojau, kad darželį lankyti gali pradėti jau dabar, negalėjau patikėti iki pirmos lankymo dienos.
Prašymą, gauti vietą darželyje, pateikiau gruodį, internetu https://svietimas.vilnius.lt/. Sulaukus pranešimo, kad Aliza gavo vietą darželyje, dokumentus reikėjo priduoti per dešimt dienų. Tačiau, mes abi, tuo metu sirgome. Džiugu, kad susisiekus su „darželiu“, sutarties pasirašymą galima buvo atidėti net iki mėnesio. Mes atidėjom porai savaičių. Nors sutartį pasirašėme jau po savaitės, lankyti galėjom pradėti po tų dviejų...
Gimimo liudijimo kopija pasirūpinome iš kart. Pažymą iš daktarų pasiėmėme pasveikusios. Kad paskubinti pažymos išrašymo procesą, reikėtų su savimi jau turėti vaiko išmatų mėginėlį ir poliklinikoje apsilankyti kuo anksčiau ryte (musų poliklinikoje būtinai dar ir savaitės pradžioje), kol dar dirba visi procedūriniai kabinetai. Vaiką apžiūrėjus pediatrei, dar reikia padaryti tyrimus dėl kirminukų ir apžiūrėti dantukus. Pas dantistę įleido be eilės. Ilgiau užtruko išsiimti pažymą, apie deklaruotą gyvenamąja vietą, iš vyro darbovietės. Bet jos paprašius mums teko tiesiog laukti. Kai pradėsiu dirbti pati, darželis pageidauja, kad tokią pažymą pristatyčiau ir aš.
Nors patekom į darželį, kurį buvom įrašę paskutinį, pagal prioritetą, iš penkių galimų, džiaugiamės galimybe papildyti dukrytės užimtumą bei draugų ratą. Nesu išranki, kažkaip nė nežiūrėjau atsiliepimų apie darželį, į kurį gavom vietą... Kaip baisu, taip? Pasidžiaugus naujiena pirmiems sutiktiems, iš kelių žmonių sužinojau, kad atsiliepimai vis gi ne kokie. Bet ką girdėjau, tai tik tai, kad vaikai iš greta esančio internato lanko tą mokyklą ir paauglių mamų vaikai eina į tos mokyklos patalpose esantį darželį, lyg tai būtų kažkas blogo. Gal ir buriasi jie į grupes, skriaudžia "pašalinius" lankančius tą pačią mokyklą, bet tikrai ne darželyje, ne 2-3 metų amžiaus grupėje...
Susitvarkius dokumentus, apžiūrėjau ir būsimą grupę, kitas patalpas, susipažinau su auklėtoja. Pirmas įspūdis buvo tikrai geras. Žiūrėsim kaip bus toliau.

Aiste

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą