Žiemos
metu dažnai prisimename imbierų šaknų naudą. Pabandžiau pagaminti sirupą. Jį
naudojau arbatai, tiesiog sirupo įsipilant į šiltą vandenį. Iš likusių, po
sirupo gamybos, imbierų gabaliukų paruošiau saldainiukus.
Jeigu
norėsite išbandyti, Jums reikės:
- 300 g imbierų šaknų,
- 1,5 stiklinės vandens (300 ml),
- 1 stiklinės cukraus,
- 2 kupinų šaukštų medaus,
- cukraus ir cukraus pudros apibarstymui.
Pirmiausia
imbierą reikėjo nulupti (liko 228 g), tada supjausčiau vidutinio dydžio
gabaliukais.
Į puodą supyliau vandenį
ir cukrų, užvirinau ir tada sudėjau imbiero gabaliukus. Viriau ant vidutinės
ugnies apie 20-30 min.
Į praaušusį sirupą
įdėjau medaus, sumaišiau ir visą puodą palikau parai (geriau
tamsesnėje vietoje).
Tuomet per kiaurasamtį
nukošiau, palikau nuvarvėti. Sirupą supyliau į buteliuką ir jau galima buvo
naudoti. Laikiau šaldytuve.
O likusius
imbiero gabaliukus sudėjau i dubenį, apibarsčiau cukrumi ir cukraus pudra.
Viską pakračiau, kad gabaliukai apliptų cukrumi.
Sudėjau
į skardą išklotą kepimo popieriumi ir palikau džiūti 60-80ºC įšildytoje
orkaitėje, kol lengvai pradžius.
Cukruoti
imbierai darbe buvo įvertinti geriau negu vaikų namuose.
Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą