2018 m. vasario 9 d., penktadienis

Imbierų sirupas ir cukruoti imbierų gabaliukai


Žiemos metu dažnai prisimename imbierų šaknų naudą. Pabandžiau pagaminti sirupą. Jį naudojau arbatai, tiesiog sirupo įsipilant į šiltą vandenį. Iš likusių, po sirupo gamybos, imbierų gabaliukų paruošiau saldainiukus. 
Jeigu norėsite išbandyti, Jums reikės:
  • 300 g imbierų šaknų,
  • 1,5 stiklinės vandens (300 ml),
  • 1 stiklinės cukraus,
  • 2 kupinų šaukštų medaus,
  • cukraus ir cukraus pudros apibarstymui.

Pirmiausia imbierą reikėjo nulupti (liko 228 g), tada supjausčiau vidutinio dydžio gabaliukais.


Į puodą supyliau vandenį ir cukrų, užvirinau ir tada sudėjau imbiero gabaliukus. Viriau ant vidutinės ugnies apie 20-30 min.
Į praaušusį sirupą įdėjau  medaus, sumaišiau ir visą puodą palikau parai (geriau tamsesnėje vietoje).

Tuomet per kiaurasamtį nukošiau, palikau nuvarvėti. Sirupą supyliau į buteliuką ir jau galima buvo naudoti. Laikiau šaldytuve. 


O likusius imbiero gabaliukus sudėjau i dubenį, apibarsčiau cukrumi ir cukraus pudra. Viską  pakračiau, kad gabaliukai apliptų cukrumi.



Sudėjau į skardą išklotą kepimo popieriumi ir palikau džiūti 60-80ºC įšildytoje orkaitėje, kol lengvai pradžius.
Cukruoti imbierai darbe buvo įvertinti geriau negu vaikų namuose.

Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą