2017 m. rugsėjo 24 d., sekmadienis

Lekiam panemunės keliais. Vilkija.

Užsukome į Vilkiją.


Pirmiausia sustojome prie Vilkijos Šv. Jurgio bažnyčios, nes girdėjome, kad ten yra apžvalgos aikštelė iš kurios atsiveria gražus vaizdas į Nemuno vingį. Na tokios vietos, kad galima butų pavadinti apžvalgos aikštele čia mes neradome, bet už bažnyčios radom tokį kampelį, kur tas vingis matosi.




  

Memorialinis akmuo su Valdo Adamkaus bareljefu. Prezidentas yra visuomeninio sambūrio „Gerumo ąžuolas“ garbės narys, Vilkijoje auga jo pasodintas ąžuoliukas.
  

  

Labai norėjosi tą vingį pamatyti iš arčiau, bet paėjus šalimais bažnyčios tvoros prieiti niekur neįmanoma. Kelias užtvertas, pakabinta lentelė "Privati valda" ir loja pikti šunys. Pabandėm paieškoti priėjimo iš kitos pusės, bet patekom į tą pačią privačią valdą. Ten besitvarkanti moteriškė leido mums iš jos kiemo apžiūrėti tą vingį. Ačiū Jai. Dar pasigyrė, kad iš jos balkono vaizdas dar gražesni, bet jau į balkoną prašytis nebedrįsom :D

Vaizdas iš kiemo
Visai netoliese yra įrengta apžvalgos aikštelė, iš kurios taip pat galima mėgautis Nemuno grožiu.



     
Pavažiavus šiek tiek arčiau prieplaukos, taip pat atsiveria nuostabūs vaizdai. Yra sustojimo aikštelė. Puiki vieta poilsio minutėlei su kava ;)





Kelias su povandeninio kelio atkarpėle :D

Gražiais panemunės keliais lekiam į Seredžių ...

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą