Beruošdama atsargas, ateinančiai žiemai, šaldiklyje atradau užsilikusį
gervuogių maišelį. Į galvą iškart atėjo mintis apie pyragą, kurį esu
kepusi jau ne kartą. Tad, jei prinokus gervuogėm prisiminsite šį
receptą - išsikepsite iš tiesų labai skanų pyragą, kuriuo negėda bus ir
svečius pavaišinti.
Reikėjo:
- 230 g sviesto,
- 400 g miltų,
- 350 g cukraus,
- vanilino,
- 5 kiaušinių,
- 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
- 100 g šokolado,
- 230 g pieno,
- 50 g kakavos,
- druskos (vos vos),
- 2 stiklinių gervuogių (tinka šaldytos arba šviežios).
Gamybos eiga:
Į dubeni persijoti miltus, kakavą, druską, kep.milte lius. Viską sumaišyti.
Šokoladą susmulkinti (pakapojant peiliu).
Sviestą (kambario temperatūros) plakti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius, bert vaniliną.
Į gautą tešlą supilti pieną ir miltų mišinį, išmaišyti.
Berti paruoštas uogas, šokoladą ir atsargiai sumaišyti.
Kepimo
skardą iškloti popierium, supilti tešlą. Geriau platesnė skarda, kad
nesigautų labai storas sluoksnis (maniškė buvo maždaug 28×35).
Kepti
160 t virš valandos, ar iškepęs patikrinau paspausdama ir kai
"atšoko"-galima traukt iš orkaitės. Kepant pridengiau viršų kepimo
popierium, kad neapdegtų.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą