2017 m. liepos 28 d., penktadienis

Pyragas su gervuogėmis ir šokoladu

Beruošdama atsargas, ateinančiai žiemai, šaldiklyje atradau užsilikusį gervuogių maišelį. Į galvą iškart atėjo mintis apie pyragą, kurį esu kepusi jau ne kartą. Tad, jei prinokus gervuogėm prisiminsite šį receptą - išsikepsite iš tiesų labai skanų pyragą, kuriuo negėda bus ir svečius pavaišinti. 



Reikėjo:
  • 230 g sviesto,
  • 400 g miltų,
  • 350 g cukraus,
  • vanilino,
  • 5 kiaušinių,
  • 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
  • 100 g šokolado,
  • 230 g pieno,
  • 50 g kakavos,
  • druskos (vos vos),
  • 2 stiklinių gervuogių (tinka šaldytos arba šviežios).

Gamybos eiga:
Į dubeni persijoti miltus, kakavą, druską, kep.miltelius. Viską sumaišyti.
Šokoladą susmulkinti (pakapojant peiliu).
Sviestą (kambario temperatūros) plakti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius, bert vaniliną.
Į gautą tešlą supilti pieną ir miltų mišinį, išmaišyti.
Berti paruoštas uogas, šokoladą ir atsargiai sumaišyti.
Kepimo skardą iškloti popierium, supilti tešlą. Geriau platesnė skarda, kad nesigautų labai storas sluoksnis (maniškė buvo maždaug 28×35).
Kepti 160 t virš valandos, ar iškepęs patikrinau paspausdama ir kai "atšoko"-galima traukt iš orkaitės. Kepant pridengiau viršų kepimo popierium, kad  neapdegtų.

Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą