2017 m. liepos 9 d., sekmadienis

Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje


     Liepos 6-8 dienomis vyko XVIII tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“. Be galo džiaugiuosi priėmusi pasiūlymą apsilankyti senojoje Lietuvos sostinėje bei susipažinti su atkurtais priešistorės, ankstyvųjų viduramžių amatais ir gyvenimo būdu.

    Vos tik atvykus į Kernavę, mus pasitiko draugiški šio miestelio gyventojai rankomis ragindami pasistatyti automobilius jų kiemuose. Radusios savo transporto priemonei tinkamą vietelę, nuvinguriavom gatvėse nusidriekusios mugės koridoriumi iki Kernavės piliakalnių. Nuo pat pradžių maniau, kad 5 eur už įėjimą į tokį renginį yra labai mažai. Buvo labai įdomu!

     Kadangi mano “rankinukas” nenorėjo palikti mano glėbio, neturėjau galimybių įamžinti visko, kas patraukė akį, bet štai kelios užuominos, ką mes ten matėm:
















      
     Be to, kad visą dieną galėjom stebėti žmones apsirengusius senoviškais drabužiais, čiupinėti senovinius įrankius, žaislus, bei muzikos instrumentus, tai dar vyko ir viduramžių kovos, konkursai bei žaidimai vaikams. Koncertavo senosios muzikos ansambliai iš kelių šalių. Jaučiuosi išties tūriningai praleidusi dieną ir tuo pačiu aplankiusi tik mokykliniais laikais matytus Kernavės piliakalnius.



Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą