Niekad nepraleidžiu
progos apsilankyti Neringos
bloge ir paskait.., na, tikriau, pasigundyti vienam ar kitam skaniam
dalykui. Kas be ko, vakariniai apsilankymai pas ją prie "gero"
nepriveda :), bet, jei manysim, kad moterys niekada neturi antsvorio, o
papildomi kilogramai - tik papildoma vieta bučiniams... Žodžiu, dažnokai
susigundau nauju ar senu primintu. Neseniai buvau kepusi Camembert'o sūrį, bet
Neringos priminimas vėl sugundė jį pašaut orkaitėn.
Turėjau
jį nusipirkus iš anksčiau, tad streso - kur gauti - nebuvo. Išlukštenau, deja,
šįkart nebuvo medinės dėžutės jo įpakavime, bet tiko ir be jos. Pasidėjus ant
kepimo popieriaus užsiėmiau jo "tobulinimu": viršuj
išpjoviau-apipjoviau apskritimą, kad galėčiau nuimti viršutinę dalį pelėsiuko.
Ant išpjautos dalies sau patinkamas džiovintas žoleles užbarsčiau (kažkodėl
paskutiniu metu Graikijos nostalgija - čiobrelis, rozmarinas...), žalio
rozmarino, pipiriukų...
Ir orkaitėn 15-20 min ant
silpnos ugnies. Kepiau tol, kol viduriukas tapo tąsus, minkštas, kas su
patinkama duona ar prancūzišku batonu galėčiau masę pakabint. Šįkart ilgas
batonas su camembert prie vyno taurės - nuostabus derinys.
p.s. atsiprašau už
tokį apšvietimą nuotraukose... vakare kepiau... :)
- Parduotuvėj nusipirkti balto pelėsinio sūrio, ant kurio dėžutės būtų užrašas Camembert Cheese
- žolelių džiovintų ir žalių pagal skonį ir norus
- pipirų
Gražaus
penktadienio vakaro.
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą