2016 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Žemės riešutų - čili rutuliukai

Labai įdomus receptas, taip skanu (atsargiai - aštru), kad negaliu nepasidalinti.

30 rutuliukų reikės:
300 g žemės riešutų be luobelių,
1 šaukštelis aitriosios paprikos (arba pagal skonį),
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį),
2-3 šaukštai sezamo sėklų apvoliojimui (pasirinktinai).

Žemės riešutus paskrudinti orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, iki 10 minučių (reiktų pasekti iki lengvai pagels). Išėmus leisti truputį atvėsti.
Į indą suberti riešutus, aitriąją papriką ir druską. Kombainu arba elektriniu trintuvu trinti iki masė taps lipni, bet dar jausis riešutų gabaliukai. Tai tikrai įmanoma, bet patarčiau naudotis elektriniu trintuvu, kad galima būtų lengvai laviruoti inde su tais peiliukais. Su kombainu tikras vargas, riešutai, dar pakankamai nesutrinti pradėjo lipti prie sienelių, reikėjo nuolat krapštyti, kad dar kelias sekundes juos patrinti.
Turi būti įmanoma suformuoti lazdyno riešuto dydžio rutuliukus. Kad būtų gražiau, juos reiktų apvolioti sezamo sėklose. Kadangi tinkamai sutrinti riešutų nepavyko, suformuoti rutuliukus buvo vargas ir sezamo sėklos nelabai noriai prie jų lipo. Bet šis tas gavosi, o rezultatas labai skanus. Gal kam pavyks geriau nei man.
 


Recepto aut. pastebėjimas: galima skanauti iškart, arba šauti į šaldytuvą. Šaldytuve šie užkandukai puikiai laikosi bent porą savaičių, o šaldiklyje - beveik neribotai. Beje, laikomi šaldiklyje jie į ledą nesustinga, nes riešutai - aliejingas produktas, tad galima šiais užkandukais mėgautis ir tiesiai iš šaldiklio.
Receptas pavogtas iš https://www.facebook.com/bedietu

Skanaus!

Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą