2016 m. gegužės 28 d., šeštadienis

Miežinės kruopos su mėsa ir šafrano padažu

Kiaulienos sprandinę supjausčiau gabaliukais. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepiau smulkiai pjaustytą svogūną, sudėjau mėsą, pipirus, druską. Kepiau, kol gražiai apkepė mėsa. Ten pat - smulkiai pjaustytas česnakas ir žolelės: bazilikas, čiobrelis. Šaukštas miltų ir pieno tiek, kad gautųsi tirštokas padažas. Baigiant troškintis - šafrano keli grūdeliai: padažo skoniui ir spalvai.Viską ant virtų miežių kruopų ir gavosi neblogas patiekalas.


Viską dėjau iš akies:
kiaulienos sprandinė
svogūnas, česnakas
druska, pipirai
prieskoninės žolelės: bazilikas, čiobrelis
šafranas
pienas
miltai
alyvuogių aliejus
miežinės kruopos


Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą