2016 m. kovo 26 d., šeštadienis

Velykinis obuolių pyragas

 
Reikia: 
125 g sviesto,
150 g. cukraus,
3 kiaušiniai,
100 ml kefyro,
150 g miltų,
Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
2-3 obuoliai (nulupti ir smulkiai supjaustyti),
šokolado ( ištirpinti ant garų),
pabarstukų ir migdolų skaldytų (papuošimui),
sviesto.

Kiaušinius išplakame su cukrumi ( aš plaku mikseriu). Supilti ištirpintą sviestą ir kefyrą, dar pamaišome. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į skystą masę. Nuluptus ir supjaustytus obuolius suberiame į tešlą. Skardą ištepu sviestu. Kepti 180-190 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Iškeptą ištepu ištirpintų šokoladu ir papuošiu. Man ir vaikams tai pats skaniausias pyragas :)

Mama Viktorija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą