2016 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Gurgu, gurgu ir vėl į Kaziuko turgų. Skirtukai knygoms


Graži tradicija prekiauti savo pagamintais darbeliais mokykloje per Kaziuko mugę, ir vėl privertė padirbėti. Pradžioje teko pasukti galvą, ką gaminti, kad visiems tiktų. Šiemet nusprendžiau išbandyti kepamą modeliną arba kitaip polimerinį molį.


Kas galėtų būti, kad tiktų visiems?
Sagės!... Tik mergaitėms...
Raktų pakabukai! -  neturiu pakabukų.

Keli variantai atmetimo būdu, dėl vienokių ar kitokių priežasčių atkrito, kol neaplankė nušvitimas! Bingo! Skirtukai! Tiks tiek mergaitėms, tiek berniukams. Mielas niekutis, sakyčiau naudingas, gal ir kokia mokytoja įsigis. 





Modeliną jau buvau nusipirkusi. Pats gaminimo procesas buvo sakyčiau juvelyriškas, bet nervus raminantis. Sūnus pareiškė, kad taip gražiai jam nesigauna, tad jo darbai buvo: sudėti sąvaržėles jau ant pagaminto gyvūnėlio, pagamintus skirtukus dėtį ant popieriumi išklotos skardos. Na ir žinoma skaičiavo, strategavo po kiek pardavinės, kiek užsidirbs (tikras biznierius). Net žinojo kas tikrai, tikrai pas jį pirks :D Patarinėjo man ką lipdyti. Pagauta azarto lipdžiau vis kitokį gyvūną, o sūnus vis dėstė "dar nėra kiškio", arba "o gal moki ežį?" Žodžiu visi beveik vienetiniai, vis kitokie :)
Kelis vakarus pavakarojus, prilipdžius ir kiekvienam lipdinukui uždėjus po sąvaržėlę, beliko iškepti. Kepėme išdėliotus ant popieriumi išklotos skardos apie 15minučių 110° temperatūroje. Modelinas būtinai kepamas. Beliko atvėsint. Kad patogu būtų prekiauti susegėme visus ant dėžės krašto, užrašėme kainą, būtinai gerai matomoje vietoje (čia jau sūnaus idėja matyta ir pasiskolinta iš parduotuvių).
Kaip seksis prekyba matysime jau šį penktadienį :)

Mama Agnė

2 komentarai: