2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Saulėgrąžų sausainiai

Saulėgrąžos – baltymų šaltinis, o jas galima panaudoti ir sausainiams iškepti.




Reikia:
250 g lukštentų saulėgrąžų (+sausainiams apibarstyti),
2 kiaušinių,
90 g cukraus.

Pirmiausia reikia nustatyti orkaitę 1800 C.
Saulėgrąžų sėklas sumalti į miltus ir sumaišyti su cukrumi bei 1 kiaušiniu ir tryniu (baltymą naudosime sausainių patepimui). Sudrėkintomis rankomis formuoti rutuliukus (graikinio riešuto dydžio), suploti (apie 1,5 cm storio) ir sudėti ant kepimo skardos. Viršų patepti baltymu, apibarstyti saulėgrąžomis ir kepti 12-15 min.



Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą