Taip
jau nutiko, kad ir aš užsikrėčiau šiuo "plintančiu
virusu". Šis pyragas apibūdinamas kaip suflė primenantis purus,
lengvos tekstūros kepinys – tradicinis japoniškas desertas, kurį japonai dar
vadina vatiniu pyragu. Kepamas be miltų, todėl juo gardžiuotis gali ir tie,
kurie netoleruoja gliuteno. Labai gaila, bet tas virusas, tik šaukiančiu virusu
ir liko. Skonis - tirpstantis burnoje omletas su baltuoju šokoladu. Kepiau apie
21 cm skersmens formoje, (mažesnės neturėjau), tai gavosi plonutis.
Reikėjo:
- 3 kiaušinių,
- 120 g., baltojo šokolado,
- 120 g., sūrio "Philadelphia".
Pirmiausia
atskyriau baltymus nuo trynių.
Tuo
metu ant viryklės pastačiau virti vandenį, ant kurio įtaisiau dubenėlį -
šokoladui tirpinti. Kol lydėsi šokoladas, plakiau baltymus iki susidarė tvirta
puta. Apvertus dubenį, ji turi nekristi.
Į
ištirpintą šokoladą sudėjau sūrį ir maišiau kol pasidarė vientisa masė.
Nukaičiau dubenėlį su šokoladu ir sūriu - į jį sudėjau trynius ir viską gerai
permaišiau. Į gautą masę įdėjau trečdalį plakto baltymo, gerai išmaišiau,
sudėjau likusį baltymą ir dar kartą išmaišiau. Formą ištepiau sviestu ir
sukrėčiau tešlą. Formą kelis kartus krestelėjau, kad pasišalintų oro
burbuliukai. Į kitą skardą supyliau karštą vandenį (likusį nuo šokolado
lydymo), ir įstačiau į ją formą su pyrago mase. 15 minučių kepiau 170 C
įkaitintoje orkaitėje, po to, dar 15 min. 160 C karštyje. Kai baigė kepti,
pyragą dar 15 min palikau stovėti orkaitėje. Išėmusi sulaukiau kol atauš, ir
skanaus... Omleto su baltuoju šokoladu... :D
Nepasakyčiau,
kad neskanu... bet, kad daugiau negaminsiu, tai tikrai ... :)
Mama Renata
Kepiau su juodu šokoladu :) , tikrai daugiau nekepsiu :)
AtsakytiPanaikintiĮtariu, kad gavosi, omletas su juoduoju šokoladu ... :D
Panaikinti