Vieną dieną
pagalvojau, kad reiktų šeimynai išvirti varškės spurgų ir į pirkinių sąrašą
įtraukiau varškę. Suplanuot tai suplanavau, bet kaip kartais būna - planai
netikėtai pasikeičia. Parduotuvėje praeinant pro daržovių skyrių akys užkliuvo
už žaliųjų citrinų, jų ryškus žalumas priminė seniai skaitytą ir dar
neišbandytą pyrago receptą. O dar kaip tik joms nuolaida... Na, tos spurgos
kažkada bus išvirtos... O šį kartą šeimyną palepinau kitokiu skanėstu.
Reikėjo :
- pusės kilogramo varškės,
- 300 g sausainių,
- 150 g sviesto,
- 350 g grietinėlės,
- 200 g cukraus,
- 55 g želatinos,
- 200 g vandens,
- 2 žaliųjų citrinų,
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus.
Pirmiausia virintu ir ataušusiu vandeniu užpyliau želatiną ir palikau
išbrinkti.
Sausainius sutrupinau ir užpyliau tirpintu sviestu, sumaišiusi sukrėčiau į
formą (naudojau 24 cm skersmens tortinę),išlyginau ir gerai paspaudžiau.
Iš citrinų išspaudžiau sultis.
Į dubenį sudėjau varškę, cukrų, vanilinį cukrų, supyliau citrinų sultis ir
truputį pablenderiavau, kad gautųsi vientisa košelė.
Išbrinkusią želatiną pašildžiau, kad ištirptų gumuliukai.
Išplakiau grietinėlę, ją ir želatiną sumaišiau su varškės tyre.
Gautą kremą supyliau į formą ant sausainių ir išlyginau.
Laikiau šaldytuve per naktį, bet nekantraujantys gali jo ragauti jau po
gerų poros valandų :) Skanus, gaivus, jaučiasi rūgštelė.
Bedarydama pyragą pagalvojau, kad visai tiktų į jį įmaišyti želė gabaliukų,
bet tuo metu neturėjau jos pasiruošusi, tai vėliau užpyliau truputį ant
viršaus.
Taip pat viršų galima papuošti plakta grietinėle, vaisiais ir bus ne tik
pyragas, bet visas tortas, skanaus ;)
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą