Šiemet teko gerokai
pasidarbuoti tvarkant gausų pomidorų derlių. Kaip tik aš su jais nekovojau -
raugiau, marinavau ir taip, ir anaip, salotas...jau net pažiūrėt į juos
nebesinorėjo... atėjusios šalnos atnešė dar vieną galvosūkį - kur dėti didžiulę
dėžę neprinokusių, žalių pomidorų? Patirtis sako, kad laikant namie neišsirps
visi, dalis supus, suvys...
Tad nebeliko nieko kito
kaip vėl ruošti stiklainius dar vienai "marmalynei". Rezultatas
gavosi puikus.
Reikėjo:
- 1 kg žalių pomidorų,
- 0.5 kg morkų,
- 0.5 kg svogūnų,
- 4-5 česnako skiltelių,
- 2-3 lauro lapų,
- 5 kvepiančio pipiro žirnelių,
- 40 g druskos,
- 120 g cukraus,
- 140 g aliejaus,
- 100 g acto.
Pomidorus, morkas,
svogūnus supjausčiau ir sumaišiau su druska. Uždengtam puode palikau stovėt per
naktį. Ryte išpyliau susidariusį skystį lauk (vėliau troškinant paragavus
galima dar pasūdyti truputį, jei atrodys per mažai). Ant daržovių supyliau
cukrų, aliejų, sudėjau lauro lapus, pipirus ir smulkintus česnakus. Sumaišiau
ir troškinau, pamaišydama, kol morkos suminkštėjo. Tada supyliau actą ir dar
kelias minutes pakaitinau. Beliko sudėti į paruoštus stiklainius, užsukti
dangtelius ir palikti atvėsti.
Mano vyras nelabai mėgsta
tokias visokias mišraines, bet šitą valgė ir gyrė, vadinasi gavosi tikrai skani
"marmalynė" :)
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą