Dabar, kai
dauguma man artimų ar pažįstamų žmonių žino mano meilę nekeptiems pyragams, tai
vis sulaukiu kokių nors pasiūlymų. Ne išimtis ir šis pyragas. Ačiū Rosita už nuorodą. Šis pyragas gavosi toks, sakyčiau, gan riebokas, besiveliantis
burnoje. Skonis nėra blogas, bet asmeniškai man, nepasakyčiau, kad
labai patiko. Kaip sakant - skonio reikalas.
- 400 g varškės,
- 100 g sviesto,
- 100 ml grietinėlės,
- 2 šaukšteliai cukraus,
- 3 pakeliai sausainių,
- 2 saujos džiovintų vaisių.
Sausainius
susmulkinau. Sausainių masę padariau, kad gautųsi pusė trupinių, pusė
gabaliukų. Į varškę subėriau cukrų, įpyliau grietinėlę ir supyliau lydytą
sviestą. Masę sumaišiau iki vientisos ir gan skystos tyrės. Subėriau džiovintus
vaisius, sausainius ir gerai išmaišiau. Varškės ir sausainių masę sukrėčiau
į maistine plėvele ištiestą kepimo formą su nuimamais kraštais. Išlyginau
ir šiek tiek paspaudžiau. Šaldytuve laikiau per naktį.
Mama Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą