2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Bulvių apkepas: pasirodo, tingėjimas - žmonijos progresas, gimstantys eksperimentai :)

Išties, tai šį patiekalą kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Ar apkepas, ar troškintos bulvės - jokio skirtumo. Man esmė, kad jas pasičepsėdama valgė visa šeimyna.

Dažniausiai nauji patiekalai mano virtuvėje gimsta ekspromtu, priklauso tik nuo to, iš ko pagaminti reikia (che, dažniausiai - iš ko yra, nes po darbo taip tingisi dar po parduotuves slampinėti...) ir kiek laiko yra iki susirinks valgytojai prie stalo.



Tąkart laiko buvo pakankamai, kaip ir tinginio nulėkti į parduotuvę. Pirma mintis - pakepsiu bulvių - gal bus gana? Bet skutant bulves ir morkų "radau", svogūnų, česnako. Netgi pora raudonų paprikų po šaldytuvą tango šoko. Visą šį gėrį supjausčiau plonais griežinėliais (o dar kai pjaustymo darbą perima kombainas - vienas malonumas taip "pjaustyti"!) ir sluoksniais sudėjau į špyžinį puodą (mama jį britvonu vadino). Padruskinau, papipirinau (mėgstu šviežiai maltus pipirus) ir sumąsčiau dar padažu aplieti. Aišku, man jau čia kaip kareiviui su koše iš kirvio gavosi, bet neatsilaikiau: ištraukiau žalios šoninės gabaliuką, smulkiai supjausčiau, pakepinau, paprieskoniavau, šaukštą miltų įkrėčiau, o kai sukaito pastarieji - pieno įpyliau, grietinėlės šlakelį. Visą sutirštėjusį padažą ant bulvių užpyliau ir vidutinio karštumo orkaitėn gerai valandai su puse įkišau.
Patinka man tas britvonas - pašauni ir gali bimbinėti savais keliais ir reikalais, kol kepimo procesas vyksta: jokio maišymo, apvertimų vertimų :) .

  • 6 bulvės,
  • 3 svogūnų galvos,
  • 2 morkos,
  • 2 paprikos,
  • keletas skiltelių česnako,
  • pipirų,
  • druskos,
  • apie 300g žalios šoninės,
  • kupinas šaukštas miltų,
  • apie 200g grietinėlės,
  • apie 300-500ml pieno (pyliau tikrai iš akies - kiek tilpo į keptuvę),
  • pipirų, druskos, žalumynų, kokių turėjau (gelsvė, petražolė).


Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą