2015 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Saldžiarūgštė vištiena su orkaitėje keptais bulvių šiaudeliais


Pirmas reikalas - nusiskusti bulves ir jas susipjaustyti plonais pailgais šiaudeliais (kaip fri bulvytes). Apibarstyti mėgstamais prieskoniais, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauti orkaitėn (skardoje sudėti vienu sluoksniu, kad nesukibtų). Aš gardinau bulves džiovintais čiobreliais, baziliku, pipirais ir druska.

Kol bulvės "deginasi" orkaitėje, galima užsiimti vištienos gaminimu. Filė supjausčiau pailgais plonais gabaliukais. Sudėjau į įkaitintą keptuvę, kurioje jau savo kvapą skleidė aliejuje kepinamas česnakas. Kol mėsa, papipirinta ir truputį padruskinta, skrunda - morkos ir paprika supjaustomos taip pat pailgais šiaudeliais. Šie, mėsai bebaigiant kept, sudedami keptuvėn. Paskutinis etapas - saldžiarūgštis užpilas: medaus, citrinos sulčių, sojų padažo ir kukurūzų krakmolo mišinys. Jis baigus viską kepti užpilamas ant mėsos su daržovėmis ir minutę kitą pakaitinamas, kad sutirštėtų masė.
Dabar belieka ant iškeptų bulvių šiaudelių dėti keptuvės turinį ir apibarstyti sezamo sėklomis.

400 gr bulvių,
druskos,
džiovinto baziliko, čiobrelio.

500 gr vištienos filė,
2 nedidelės paprikos,
2 nedidelės morkos,
3 česnako skiltelės,
druska, pipirai.

2 š. medaus,
4 š. sojų padažo,
1 citrinos sultys,
2 š. kukurūzų krakmolo,

saujelė sezamo sėklų.

Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą