Pirmas reikalas - nusiskusti bulves ir jas susipjaustyti plonais
pailgais šiaudeliais (kaip fri bulvytes). Apibarstyti mėgstamais
prieskoniais, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauti
orkaitėn (skardoje sudėti vienu sluoksniu, kad nesukibtų). Aš gardinau
bulves džiovintais čiobreliais, baziliku, pipirais ir druska.
Kol
bulvės "deginasi" orkaitėje, galima užsiimti vištienos gaminimu. Filė
supjausčiau pailgais plonais gabaliukais. Sudėjau į įkaitintą keptuvę,
kurioje jau savo kvapą skleidė aliejuje kepinamas česnakas. Kol mėsa,
papipirinta ir truputį padruskinta, skrunda - morkos ir paprika
supjaustomos taip pat pailgais šiaudeliais. Šie, mėsai bebaigiant kept,
sudedami keptuvėn. Paskutinis etapas - saldžiarūgštis užpilas: medaus,
citrinos sulčių, sojų padažo ir kukurūzų krakmolo mišinys. Jis baigus
viską kepti užpilamas ant mėsos su daržovėmis ir minutę kitą
pakaitinamas, kad sutirštėtų masė.
Dabar belieka ant iškeptų bulvių šiaudelių dėti keptuvės turinį ir apibarstyti sezamo sėklomis.
- 400 gr bulvių,
- druskos,
- džiovinto baziliko, čiobrelio.
- 500 gr vištienos filė,
- 2 nedidelės paprikos,
- 2 nedidelės morkos,
- 3 česnako skiltelės,
- druska, pipirai.
- 2 š. medaus,
- 4 š. sojų padažo,
- 1 citrinos sultys,
- 2 š. kukurūzų krakmolo,
- saujelė sezamo sėklų.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą