2015 m. rugsėjo 22 d., antradienis

Greitieji čeburėkai iš vaflių



Šis receptas tiks laiko neturinčioms, bet šeimą norinčioms palepinti kepiniais šeimininkėms. Skonis Jus maliniai nustebins.



Reikės:
vaflių (paprastų apvalių),
faršo,
svogūno,
druskos,
pipirų.
Tešlai:
vandens,
kiaušinių,
miltų,
grietinės,
druskos.
Kepimui:
aliejaus.

Pirmiausia paruoškime faršą. Supjaustome smulkiai svogūną, įmaišome į faršą, bei pagardiname druska ir pipirais. Kiekvieną vafliuką sutepame faršo mase ir paliekame keliom min. ant stalo.


 Nuo faršo masės vafliai suminkštės ir juos lengvai perlenksite perpus nesulaužydami jų.


Paruošiame tešlą, iš jai skirtų ingredientų, kaip lietiniams tik tirštesnę (t.y. daugiau miltų).


 Kiekvieną būsimą čeburėką įmerkiame į tešlos masę ir kepame keptuvėje iš abejų pusių kol gražiai apskrus.


Skanaus.

Mama Julija

3 komentarai:

  1. Viskas iskepa kuo puikiausiai, ir sultingi viduje netgi

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandžiau. Patiko. Dar kepsiu. Tik bandysiu į tešlą nedėt grietinės. Ačiū už idėją.

    AtsakytiPanaikinti