2015 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Persikų - varškės nekeptas pyragas


Laikas dar vienam, nekeptam skanėstui. Aną kartą, nekeptą sausainių tortą su vynuogėmis ir šokolado gabaliukais , gaminau draugei "prisivilioti".  Šį kartą, ta pati draugė, net receptą mestelėjo :D 




 Jam reikės:
200g sausainių, 
150g sviesto,
400g varškės,
200 ml 35% grietinėlės,
100g cukraus,
30 g želatinos,
2 skardines persikų,
vanilės.



Pirmiausia paruošiau 15g želatinos, santykiu, kaip parodyta ant pakuotės (niekaip nepasimokau, kad reik šiek tiek mažiau vandens). Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio nupiltą sirupą (sirupą naudojau tik iš vieno indelio).
Sausainius sutrupinau. Sviestą išlydžiau ir supyliau ant sausainių. Viską gerai išmaišiau ir sukrėčiau ant formos dugno. Sausainius paspaudžiau rankomis, kad geriau sustingtų  ruošiamas padas. Įdėjau į šaldytuvą stingti.
Tuo metu, želatiną, iš pirmosios stiklinės, maišant kaitinau tol, kol želatinas nebelipo prie šaukštelio (neužvirinti). Atvėsinau.
Cukrų, grietinėlę ir vanilinį cukrų maišiau kol ištirps cukrus. Sudėjau varškę ir maišiau iki vientisos masės. Pabaigoje įmaišiau atvėsintos želatinos ir persikų gabaliukus. Visą tą masę supyliau ant sausainių ir dėjau į šaldytuvą  valandžiukei (pagal receptą 1-2 valandoms).
Po to, kaitinau sirupą sumaišytą su želatinu, kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti). Persikus supjausčiau riekelėmis ir sudėjau juos ant varškės pyrago. Ant viršaus atsargiai supyliau sirupą maišytą su želatinu ir vėl dėjau į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Skanaus!!!


Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą