2013 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Daržovių ir perlinių kruopų mišrainė žiemai



1 kg agurkų,
1 kg pomidorų,
1 kg svogūnų,
1 kg morkų, 
1 kg perlinių kruopų,
0,6 l aliejaus,
0,5 stiklinės acto,
100 g druskos,
300 g cukraus,
prieskonių.

Perlines kruopas išvirti iš anksto. Morkas sutarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje. Svogūnus, pomidorus, agurkus smulkiai supjaustyti. Visas daržoves pavirti, kol suminkštės (apie 15 min), įdėti kruopas, prieskonius, likusius produktus ir dar pavirti apie 15-20 min. Sukrėsti  į stiklainius ir užsukti. 
Išeiga - 6,5 litro.
Mama Vaida 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą