Už šių agurkėlių idėją
dėkinga Neringai.
Pradžioje receptas pasirodė labai keistokas. Nors ir Neringos receptas, dariau
iš pusės normos, nes maniau, jog mano neišlavintas gomurys gali nesuprasti
tokių agurkėlių :), bet rezultatas tikrai nenuvylė - gardu. Agurkus,
supjaustytus maždaug 0,5 cm griežinėliais, užpilame druska. Paliekame
druskintis protarpiais pamaišydami 6 valandas. Po to į atskirą indą supilame
atsiradusį skystį ir kitus ingredientus: cukrų, actą, aliejų, paprikos
miltelius, supjaustytus griežinėliais česnakus, bei viską supilame ant agurkų.
Po 12 marinavimosi valandų jau galima valgyti arba dėti sandariai užsuktus
šaltojon.
- 1 kg agurkų,
- 2 šaukštai druskos,
- 200 g cukraus,
- apie 1 stiklinė acto,
- 3 šaukštai aliejaus,
- 2 a. šaukšteliai maltos aštrios paprikos,
- 1 česnako galvutė.
Mama Laima
Kažkur matytas receptas :D
AtsakytiPanaikintiAštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
Neatkreipiau dėmesio į sutapimą :) Čia Neringos senokai jay užmatytas receptas :)
PanaikintiReceptas tas pats, gaminimo procesai šiek tiek skiriasi, o tai gal būt priduoda kitą skonį :)
AtsakytiPanaikinti