2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Aštrūs agurkėliai

Už šių agurkėlių idėją dėkinga Neringai. Pradžioje receptas pasirodė labai keistokas. Nors ir Neringos receptas, dariau iš pusės normos, nes maniau, jog mano neišlavintas gomurys gali nesuprasti tokių agurkėlių :), bet rezultatas tikrai nenuvylė - gardu. Agurkus, supjaustytus maždaug 0,5 cm griežinėliais, užpilame druska. Paliekame druskintis protarpiais pamaišydami 6 valandas. Po to į atskirą indą supilame atsiradusį skystį ir kitus ingredientus: cukrų, actą, aliejų, paprikos miltelius, supjaustytus griežinėliais česnakus, bei viską supilame ant agurkų. Po 12 marinavimosi valandų jau galima valgyti arba dėti sandariai užsuktus šaltojon.



  • 1 kg agurkų,
  • 2 šaukštai druskos,
  • 200 g cukraus,
  • apie 1 stiklinė acto,
  • 3 šaukštai aliejaus,
  • 2 a. šaukšteliai maltos aštrios paprikos,
  • 1 česnako galvutė.


Mama Laima  

3 komentarai:

  1. Kažkur matytas receptas :D
    Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neatkreipiau dėmesio į sutapimą :) Čia Neringos senokai jay užmatytas receptas :)

      Panaikinti
  2. Receptas tas pats, gaminimo procesai šiek tiek skiriasi, o tai gal būt priduoda kitą skonį :)

    AtsakytiPanaikinti