2015 m. birželio 9 d., antradienis

Ekstremali tėčio diena arba pasivažinėjimas rogutėmis vasarą

Šiemet, Tėčio dieną, pažymėjome kitaip nei visada. Atsikėlėme, sočiai papusryčiavome ir išsiruošėme į Anykščius papramogaut. Tiesa, nepavyko aplankyti visko ką buvome suplanavę, nes mažajai lyg tyčia sukilo temperatūra. Bet, nėra to blogo, kas neišeitų į gerą, važiuosime dar kartelį tikrai ;)
Vasaros rogučių trasą, esančią ant  Kalitos kalno, spėjome aplankyti ir išbandyti iki kol mažoji pasijuto blogai.

Atstovėjome nemažą eilutę kol priėjo mūsų eilė leistis. Turėjome nusipirkę 6 nusileidimus suaugusiems ir 3 vyresniajam vaikui (iki 6 metų vaikai gali leistis nemokamai). Sakysit gal per ekstremali pramoga vaikams, bet kiek stebėjau, nemačiau nei vieno labai išsigandusios vaiko, tie kurie sėdo į roges ir leidosi nuo kalno, kilo į jį krykštaudami , šūkaudami jėėėėga ir panašiai. Nuo kalno leistis su tėveliais bando jau ir 3-4 m vaikai. Na, bet čia tikriausiai priklauso nuo pačio vaiko. Pirmas nusileidimas kiek baisesnis, nes po trumpo instruktažo nelabai dar gaudaisi kur ten reik stabdyti , bet toliau jau kaip sviestu patepta. Rogutėse yra įmontuoti stabdžiai ( du tokie strypai), todėl nusileidimo greitį reguliuojamės patys.



Žodžiu įspūdžiai patys geriausi. Išleidome apie 10 eurų, pasigėrėjome gamta (kol laukėme eilėje, beje ji ten tikrai sutvarkyta), ir prisigaudę adrenalino patraukėme į kitą lankytiną vietą, Arklio muziejų. Tiesa, tą pačią dieną, ten lankėsi ir mama Renata, ech prasilenkėme, sekantį kartą reikės apie planuojamą kelionę pasirėkauti garsiai :D
Taigi, apie šį muziejų plačiau jos įraše -> Arklio muziejus. Pasijodinėjimas.

Mama Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą