2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)

Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.

Marinatui:
  • 1,5 stikl. acto 9%,
  • 3 stikl. cukraus,
  • 8 v.š aliejaus,
  • 1 galva česnako (susmulkinto gan stambiai),
  • 3 a.š. maltos aitriosios paprikos.

Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.

Labiausiai tinka prie mėsos. Skanaus.



Mama Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą