Šis receptas tinka ne tik
ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau
miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar
yra jūsų darže – paskubam!
Jūsų pasirinktas daržoves
(supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š.
druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį
skystį.
Marinatui:
- 1,5 stikl. acto 9%,
- 3 stikl. cukraus,
- 8 v.š aliejaus,
- 1 galva česnako (susmulkinto gan stambiai),
- 3 a.š. maltos aitriosios paprikos.
Marinatą užvirti ir
leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val.
Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės,
gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie
mėsos. Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą