2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Trinta bulvių/sūrelių sriuba su šonine

Labai skani trinta sriuba, siūlau paragauti ir Jums. Pasūdytame vandenyje išviriau bulves (nuskustas, šiek tiek susmulkintas, kad greičiau išvirtų) ir per pus perpjautą svogūną. Išvirusias bulves ir svogūną išgriebiau iš puodo, "sublenderiavau", sudėjau atgal į vandenį, kuriame jos virė. Palaukiau kol užvirs ir sudėjau sūrelius, šiek tiek pasmulkintus, kad greičiau lydytųsi. Jiems išsilydžius supyliau pieną ir dar kartą užvirinau. Tik nepalikite puodo be priežiūros, man teko "smagumas" valyti viryklę... rodos tik sekundėlei pasitraukiau. Kai nukaičiau puodą, subėriau šiaudeliais supjaustytą, pakepintą kiaulienos filė, supilsčiau į dubenėlius ir skanaus.




Sriubai reikėjo:

  • 1l vandens,
  • 4-5 bulvių,
  • 1 svogūno,
  • 2 lydytų sūrelių su kumpiu,
  • 200g. rūkytos kiaulienos filė, 
  • pusės stiklinės pieno, 
  • žiupsnelio  druskos.




Mama Renata

Pasūdytame vandenyje išverdame nuskustas bulves ir kubeliais supjaustytą svogūną.
Išvirusias bulves pertriname per tinklelį ir sudedame į vandenį, kuriame jos virė.
Užverdame ir sudedame lydytą sūrį.
Kai jis išsilydo, supilame grietinėlę arba pieną.
Suberiame susmulkintas petražoles ir nukaičiame.
Patiekdami į lėkštes supilstome sriubą, sudedame šiaudeliais supjaustytą kiaulienos filė ir papuošiame petražolių šakele.

Daugiau: http://mamosreceptai.tv3.lt/receptas/pertrinta-bulviu-sriuba-su-kiaulienos-file-44105#?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pasūdytame vandenyje išverdame nuskustas bulves ir kubeliais supjaustytą svogūną.
Išvirusias bulves pertriname per tinklelį ir sudedame į vandenį, kuriame jos virė.
Užverdame ir sudedame lydytą sūrį.
Kai jis išsilydo, supilame grietinėlę arba pieną.
Suberiame susmulkintas petražoles ir nukaičiame.
Patiekdami į lėkštes supilstome sriubą, sudedame šiaudeliais supjaustytą kiaulienos filė ir papuošiame petražolių šakele.

Daugiau: http://mamosreceptai.tv3.lt/receptas/pertrinta-bulviu-sriuba-su-kiaulienos-file-44105#?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
Pasūdytame vandenyje išverdame nuskustas bulves ir kubeliais supjaustytą svogūną.
Išvirusias bulves pertriname per tinklelį ir sudedame į vandenį, kuriame jos virė.
Užverdame ir sudedame lydytą sūrį.
Kai jis išsilydo, supilame grietinėlę arba pieną.
Suberiame susmulkintas petražoles ir nukaičiame.
Patiekdami į lėkštes supilstome sriubą, sudedame šiaudeliais supjaustytą kiaulienos filė ir papuošiame petražolių šakele.

Daugiau: http://mamosreceptai.tv3.lt/receptas/pertrinta-bulviu-sriuba-su-kiaulienos-file-44105#?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą