2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Rabarbarų šerbetas


  • 6-8 rabarbarų,
  • 1-1,5 stiklinės vandens,
  • 0,5-1 stiklinės cukraus,
  • Spalvai – kokių nors raudonų vaisių sulčių ar uogienės (naudojau juodųjų serbentų).



Rabarbarus supjaustyti kubeliais. Į puodą pilti vandenį, įdėti cukraus bei rabarbarus. Viską užvirinti, sumažinti ugnį ir virti dar 5 min. Išvirtus rabarbarus išimti (su sieteliu) ir sutrinti šaukštu. Į gautą kompotą įdėti truputį uogienės ir leisti pravėsti. Į ledų formeles dėti po šaukštą rabarbarų masės, užpilti paruoštu skysčiu ir šaukšteliu viską išmaišyti, kad rabarbarai pasiskirstytų po visą formelę. Dėti į šaldiklį nakčiai. Prieš išimant, formelę keliom sekundėm galima pamirkyti karštam vandeny, kad lengviau būtų ištraukti ledus. Skanaus!



 Elžbieta

1 komentaras:

  1. Mano mažylis labai mėgsta šerbetą, bet nuo pirktinių (matomai esamų dažų) jį beria, tad manau čia puiki išeitis ;) Bandysim, ragausim ir žiūrėsim :)

    AtsakytiPanaikinti