Tikrai ne viename maisto tinklaraštyje esu mačiusi ir skaitinėjusi apie
viso moliūgo kepimą su vienokiu ar kitokiu įdaru. Tad paskutinis mažas
moliūgėlis, iškentęs net iki dabar savo egzistenciją, buvo panaudotas
būtent tam, kad taptų ekopuodu mėsos gabaliukams.
Išskobiau moliūgo sėklas, prieskoninėmis žolelėmis ir truputėliu druskos
ištryniau sieneles. Vidun sudėjau apkepintus su morkom, svogūnais,
česnakais ir prieskoniais, druska kiaulienos gabaliukus. Ant jų viršaus
nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves. Įpyliau truputį vandens ir
alyvuogių aliejaus šlakelį, uždengiau "dangčiu" - nupjauta daržovės
dalimi. Visą moliūgą įdėjau į indą, kuriame kepiau. Įpyliau truputį
vandens, kad apačia būtų minkštesnė. Orkaitėje ekopuodas su turiniu
praleido gerą valandą.
Suvalgėm per kelias minutes :) Ir kodėl daugiau moliūgų neturiu... Belieka laukt rudens :)
Nedidelis apvalus moliūgas,
0,5 kg kiaulienos sprandinės,
1 svogūnas,
2 morkos,
3 skiltelės česnako,
3 bulvės,
prieskoninės žolelės: bazilikas, čiobrelis,
pipirai,
druska pagal skonį,
alyvuogių aliejaus šlakelis.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą