2015 m. gegužės 24 d., sekmadienis

4-asis Ogmios miesto gimtadienis ant žolės

Antrus metus iš eilės, su šeima, lankėmės Ogmios miesto gimtadienyje, kuris šį šeštadienį (gegužės 23d.) šurmuliavo Vilniuje. Tai gi, šventės planas į rankas ir pirmyn. 

Šiek tiek pabumbėsiu, bet nepiktai, pats renginys nuo pernai metų mažai kuo pasikeitęs, galima sakyti viskas tas pats. Tačiau šeimynai tikrai buvo ką veikti, visko net neapėjome, nes teko ne vieną valandžiukę pastovėti eilėse ir tai labai išvargino.  Na ir dar, prie to pačio truputį pabumbėsiu :) Duodant kažką nemokamai atsiranda ir kultūros spragos. Kai kurie supasi po du ir daugiau kartų, o jūs laukiantys - laaaukite. Manau, ten prižiūrintys žmonės  turėtų šiek tiek pakontroliuoti, kad būtų viskas sąžiningiau. Atrakcionai aktyvių pramogų zonoje yra nemokami, o vaikai nori ir ten ir šen, todėl padūsauti eilėse tikrai teko.
Tik atėję žinoma lakstėm - noriu čia, noriu ten. Pramogų labai didelė įvairovė. Vyresnysis išbandė jojimą ant buliaus, mažoji karusėlę, pašokinėjome ant batuto, kuris, beje nuo vaikų gausos nebespėja prisipildyt oru ir atrodo patižęs. Piešėme kreidelėmis ant asfalto. 




Paklausėm  "Antikvarinių Kašpirovskio dantų"balkanišką koncertą, kuris beje pasirodė labai nuotaikingas  ir labai patiko mūsų tėčiui, sakė ieškos kompaktinės plokštelės :D Raganiukės tetro spektaklį teko tik girdėti, nes ir vėl parsidėjo noriu tennnn ... :) 



Vėliau patraukėme į kūrybinių dirbtuvėlių parkelį. Žiūrėjome kaip pūtė burbulus, mažoji ilgėliau buvo sustojusi prie SOS gyvūnų kampelio pasižiūrėti į "au au".  


 
Tėtis paragavo ir išbandė azotinį fondiu, pats galėjo užsišaldyti ir ragauti garuojantį vaisinį desertą. Bananą ant pagaliuko buvo galima pavolioti pabarstukuose ir panardint į azotą, gaunasi šaldytas bananas. Tiesa, vaikai pabijojo ragauti, matyt tas vaizdas kaip stiklinėje "'dūmino" ( taip nusprendė mano didysis) juos išgąsdino. 



Pintis kasų ir pieštis ant veido, mano mažoji irgi nesutiko, na ir bala nematė. Pažiūrėjom kaip žiedė puodus, apžiūrėjome Robotikos mokyklos išradimus, prie didžiausio rekordinio fotoaparato jau nebelaukėme eilės, nes prasidėjo Telebimbam koncertas. Ir kaip gi be "Telebimbadienio"', labaiii geraaas daiktas yra televizooorius ir tt., žodžiu mažoji žiūrėjo išsižiojusi įsitaisiusi tėčiui ant rankų. 


Po koncerto patraukėme į "Pyragėlių pievą", kur beje užtrukome didžiausią laiko dalį, nes labai norėjome vaikų šaržo, kurį irgi buvo galima nusipiešti nemokamai. Pralaukėme virš valandos, bet tikrai nesigailiu. Dėkui dailininkui, šaržas tikrai nuotaikingas ir puikus. 



Toliau jau aš net ir nebuvau nuėjusi, tėtis pasakojo, kad ten buvo galima nusipirkt ledinukų, saldainių, vyko dar keli pasirodymai, orientacinės varžybos šeimoms. Stovėti prie arklių jau tikrai nebeturėjau kantrybės, nors vaikai ir norėjo. Pasijodinėjimas lyg ir buvo kažkiek kainuojantis, bet eilė.... žodžiu nebelaukėme ir nusipirkę ledų patraukėme mašinos link. 


Deja torto, kuris turėjo būti 15 val jau ir nebesulaukėme, apsieisime ir be jo. Žinau tik vieną, jei kitais metais Ogmios miestas surengs kažką panašaus, tai tikrai nesnausim ir išsiruošime anksčiau, nes renginio pradžioje būna mažiau žmonių ir tuo metu galima apeiti ir išbandyti viską be didelių eilių. Renginiui įpusėjus eilės pasidaro kilometrinės.
Reziumė -  puikus renginys šeimoms, tik kantrybės reikėjo...

Mama Agnė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą