Mėgstantiems morkas gal patiks ir jų pyragas.
Reikės:
- 500 g tarkuotų morkų,
- 300g cukraus,
- 380 g miltų,
- 100 g sviesto,
- 40 g grietinės,
- 4 kiaušinių,
- 5 g vanilinio cukraus,
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono,
- 15 g kepimo miltelių.
Morkas sutarkuot smulkiai (per bulvinę trintuvę), ant jų supilti cukrų
ir palikti truputį pastovėti. Miltus persijoti,sumaišyti su
vanilinu, cinamonu ,kepimo milteliais. Sviestą ištirpinti. Kiaušinius
išplakti, supilti ant morkų, dėti grietinę ir išmaišyti. Sumaišyti su
sviestu. Pilti miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Kepa apie valandą 180 C. Patikrinti ar iškepęs galima mediniu pagaliuku.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą