2014 m. gruodžio 22 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos riešutėliai su varškės kremu ir lašiša

  • Sluoksniuotos tešlos – 1 pakelis,
  • Varškės – 150 gramų,
  • Žalumynų (krapų, petražolių, baziliko) – 50 gramų,
  • Česnako – 2 skiltelės,
  • Lašišos sūdytos – 100 gramų.


Žalumynus smulkiai supjaustyti. Trintuvo pagalba varškę, česnaką, žalumynus sumalti iki vientisos masės.
Įkaitinti riešutėlių keptuvę. Tešlos lakštus (galima ir neatšildyti jų) perpjauti išilgai pusiau. Sudėti į keptuvę ir iškepti riešutėlių puseles. Iš vieno tešlos pakelio išėjo 36 riešutėliai.
Į kiekvieną riešutėlio puselę įdėti varškės masės ir per riešutėlio vidurį įdėti po gabaliuką lašišos.

Skanaus.


Mama Julija

2 komentarai:

  1. kaip suprast ta sakini perpjaut laksta ir det? tai kaip jis ten susiformuos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano riesuteliu kepimo forma yra keturkampe ir elektrine ir i ja kaip tik telpa 2 teslos lakstai. Tik as jas perpjaunu isilgai ir per viena kepima man gaunasi 4 juosteles su 6 riesuteliu puselemis. Tesla net neatsildau. Jei pas jus senovine apskrita firma, tai tuomet reik pagalvoti kaip ideti teslos lakstus.

    AtsakytiPanaikinti