Ingredientai:
- Vištienos kulšelių - 4 vienetai,
- Jautienos kumpio - 1 kilogramas,
- Želatina - 70 gramų,
- Konservuotų žirnelių - 1 skardinė,
- Konservuotų kukurūzų - 1 skardinė,
- Druska, pipirai,
- Česnako - 1 didelė galva.
Papuošimui:
- Dešros (šlapiankos), pipirų žirneliais.
Gaminam:
Vištienos
kulšeles kartu su jautienos kumpiu sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir
pastatome ant stiprios ugnies kol užvirs.
Užvirus,
nupilame vandenį, apiplauname mėsą, vėl užpilame šaltu vandeniu ir verdame iki
mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2 val.
Beverdant
mūsų mėsai, į puodą dedam 1 galvą svogūno (kad sultinys būtų skaidresnis), 1
vidutinio dydžio morką. Viską pasūdome, papipiriname.
Išvirus,
išimame mėsą, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsintą mėsą atskiriame nuo
kauliukų, kremzlių ir pan. Supjaustome kubeliais.
Į
nedidelę gilią lėkštę nupilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną
ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min.
Kol
želatina brinksta į likusį sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus
žirnelius bei kukurūzus.
Išbrinkusią
želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia.
Ištirpintą
želatiną supilame į šaltieną, įspaudžiame visą galvą česnako.
Imam
tuščią plastmasinį butelį (nuo "Coca-Cola" ar "Sprite"),
nupjauname jam dugną, apverčiame aukštyn galva ir įstatome į stiklainį.
Į
taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį.
Kitą
dieną su žirklių pagalba nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame
šaltieną.
Papuošiame:
Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą