2014 m. rugsėjo 23 d., antradienis

Šaltiena "Gerulis"





Ingredientai:
Vištienos kulšelių - 4 vienetai,
Jautienos kumpio - 1 kilogramas,
Želatina - 70 gramų,
Konservuotų žirnelių - 1 skardinė,
Konservuotų kukurūzų - 1 skardinė,
Druska, pipirai,
Česnako - 1 didelė galva.
Papuošimui: Dešros (šlapenkos), pipirų žirneliais.

Gaminam:
Vištienos kulšeles kartu su jautienos kumpiu sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir pastatome ant stiprios ugnies kol užvirs.
 Užvirus, nupilame vandenį, apiplauname mėsą, vėl užpilame šaltu vandeniu ir verdame iki mėsa nepradės skirtis nuo kauliukų ~ 1,5-2 val.
 Beverdant mūsų mėsai, į puodą dedam 1 galvą svogūno (kad sultinys būtų skaidresnis), 1 vidutinio dydžio morką. Viską pasūdome, papipiriname.
 Išvirus, išimame mėsą, perkošiame sultinį per sietelį. Atvėsintą mėsą atskiriame nuo kauliukų, kremzlių ir pan. Supjaustome kubeliais.
 Į nedidelę gilią lėkštę nupilame ~ 200 mililitrų sultinio, į jį supilame želatiną ir paliekame išbrinkti ~ 15-20 min.
 Kol želatina brinksta į likusį sultinį sudedame supjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius bei kukurūzus.
 Išbrinkusią želatiną dedam ant silpnos ugnies kol visiškai ištirps, užvirti nereikia.
 Ištirpintą želatiną supilame į šaltieną, įspaudžiame visą galvą česnako.
 Imam tuščią plastmasinį butelį (nuo "Coca-Cola" ar "Sprite"), nupjauname jam dugną, apverčiame aukštyn galva ir įstatome į stiklainį.
 Į taip paruoštą butelį sudedame šaltieną ir pastatome šaltai per naktį.
 Kitą dieną su žirklių pagalba nukerpame butelio kraštą ir atsargiai išimame šaltieną.
 Papuošiame: Iš dešros padarome ausytes, knysliuką, uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes.




Mama Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą