Reikės:
- bulvių (pailgų) – 10 vnt,
- grietinėlės – 200 m,
- grybų (voveraičių) – 400 g,
- svogūnų – 1-2 galvos,
- sūrio fermentinio – 300 g,
- druskos, pipirų.
Bulves
gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15
min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname
grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį.
Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su
svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname
druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų
patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą
orkaitę iki 220`C ~ 30min.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą