2014 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

„Velomaratonas 2014"



 Sekmadienį Vilniuje 5-us metus iš eilės, vyko dviračių sporto mėgėjų ir profesionalų fiesta „Velomaratonas“.





Nors oras buvo ir ne pats tinkamiausias pasivažinėti dviračiais, pliaupė kaip iš kibiro, bet tai nesutrukdė sudalyvauti nei mums, nei kitiems, beveik 10 tūkstančių dviračių mėgėjams, ir keliems tūkstančiams vaikų. Vaikų buvo įvairaus amžiaus. Kiek teko girdėti, jauniausias šiemet dalyvavęs dviratininkas vos vienerių. Tikrai įdomus reginys buvo, kai tūkstančiai įvairaus amžiaus vaikų su įvairiausiomis transporto priemonėmis (triratukais, dviračiais, paspirtukais ir net pasispiriamomis mašinėlėmis) stumiami tėvų ir net močiučių judėjo starto link.  





 Didesniems, kaip mano septynmečiui, gal ir juoko darbas buvo 2 km vaikų trasa, bet pagalvojus, kad bent jau mano vyrai iki starto vietos turėjo numinti apie 9km nuo namų ir dar tiek pat po baigto maratono sugrįžti, sakyčiau, pakankamas atstumas išsikrauti. Važiavome labai susikaupę, išklausę tėčio instruktažą, ko nedaryti ir kur finišavus privažiuoti ir nepasiklysti. Įspūdžiai finišavus: - Jėgaaaa, tik tie tėvai kai kurie labai trukdė. 






14 val. merui A. Zuokui su trenksmu davus startą, startavo ir mūsų tėtis mėgėjų grupėje. Tikrai žiauru buvo žiūrėti, kaip tuo momentu pliaupė smarkus lietus, tačiau tikrai nepastebėjau ne vieno pikto veido, visi  priėmė šį "ledinį iššūkį", linksmi mynė pedalus.  
Mes šiltai pasislėpėme kavinukėje ir laukėme skambučio, kada jau mums traukti link finišo ir susitikti sutartoje vietoje. Tikrai žinau, kad kitą kartą, aš, kaip palaikymo komanda, būsiu pasiruošusi daugiau ir į kuprinę įsimesiu drabužius persirengimui, sausus batus ir t.t., nes šiemet laukiau tik su striukėmis, kas, beje, irgi išgelbėjo. 
20 km nuvažiavęs mūsų tėtis nusprendė dar 10 km šiemet nebevažiuoti dėl šalčio nuo šlapių drabužių, bet kitais metais, jei tik galėsime, tikrai dalyvausime, minsime išsijuosę, gal net ir mes su mažąja dama ryšimės pravažiuoti bent mažųjų trasa.

Mama Agnė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą