Svečiuodamasi
pas pusseserę ragavau dieviško skonio varškės pyragą, kurio receptu noriu
pasidalinti.
Mums
prireiks:
3
stiklinių miltų,6 kiaušinių,
250 g margarino,
1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
800 g riebios varškės,
0,5 litro pieno,
1 pak. vanilinio pudingo,
1 citrinos,
0,5 stiklinės aliejaus,
2,5 stiklinių cukraus,
trupučio vanilinio cukraus,
trupučio krakmolo.
Gaminimas:
Užminkyti
tešlą iš 3 st. miltų, margarino, 1 stiklinės cukraus, 3 trynių ir kepimo
miltelių. Iškloti tešla formos dugną patiesus kepimo popierių. Išplakti 3
kiaušinius, 1 stiklinę cukraus, vanilinį pudingą, vanilinį cukrų, išspausti 1
citrinos sultis, po to įplakti aliejų. Gautą masę po truputį sumaišyti su išsukta varške. Pabaigoj pilti dalimis pieną
ir vis maišyti. Gaunama skysta masė. Ją pilti ant tešlos į skardą. Kepti
pakaitintoj orkaitėj 180 laipsnių temperatūroj 45 minutes. Likusius 3
baltymus ir truputį cukraus išplakti iki
standžių putų, įdėti žiupsnelį krakmolo. Po nurodyto laiko pyragą ištraukti ir
baltymų plakinį paskleisti šaukštu ant viršaus. Kepti dar 15-20 min.
Prieš
pjaustymą atvėsinti. Atvėsus pyragui paviršiuje atsiranda ašarėlės.
Skanaus!
Mama Vaida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą