2014 m. rugpjūčio 8 d., penktadienis

Pyragas "Valensos ašaros"



Svečiuodamasi pas pusseserę ragavau dieviško skonio varškės pyragą, kurio receptu noriu pasidalinti.

Mums prireiks:
3 stiklinių miltų,
6 kiaušinių,
250 g margarino,
1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
800 g riebios varškės,
0,5 litro pieno,
1 pak. vanilinio pudingo,
1 citrinos,
0,5 stiklinės aliejaus,
2,5 stiklinių cukraus,
trupučio vanilinio cukraus,
trupučio krakmolo.

Gaminimas:
Užminkyti tešlą iš 3 st. miltų, margarino, 1 stiklinės cukraus, 3 trynių ir kepimo miltelių. Iškloti tešla formos dugną patiesus kepimo popierių. Išplakti 3 kiaušinius, 1 stiklinę cukraus, vanilinį pudingą, vanilinį cukrų, išspausti 1 citrinos sultis, po to įplakti aliejų. Gautą masę po truputį sumaišyti su  išsukta varške. Pabaigoj pilti dalimis pieną ir vis maišyti. Gaunama skysta masė. Ją pilti ant tešlos į skardą. Kepti pakaitintoj orkaitėj 180 laipsnių temperatūroj 45 minutes. Likusius 3 baltymus  ir truputį cukraus išplakti iki standžių putų, įdėti žiupsnelį krakmolo. Po nurodyto laiko pyragą ištraukti ir baltymų plakinį paskleisti šaukštu ant viršaus. Kepti dar 15-20 min.



Prieš pjaustymą atvėsinti. Atvėsus pyragui paviršiuje atsiranda ašarėlės.

Skanaus!

Mama Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą