Reikės:
- 1,5 l šalto vandens,
- 2 kg agurkų,
- 3 v.š. druskos be kaupo,
- 2 lauro lapų,
- 5 pipirų žirnelių,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 lapo krienų,
- 5 lapų juodųjų serbentų,
- 2 krapų viršūnėlių,
- 3 vyšnios lapų.
Gaminam
Visus žalumynus, česnaką,
pipirus sudedam į švarų 3-jų litrų stiklainį. Sudedam iš anksto nuplautus
agurkus, druską. Viską užpilame vandeniu ir pridengiame dangteliu. Stiklainį
įstatom į indą ir paliekam 24 val. Lygiai po 24 val. nupilame marinatą iš
stiklainio į puodą ir užviriname, leidžiam pavirti 5 min. (pripilame 1 stiklinę
vandens). Kol marinatas virs, į kitą didelį puodą arba į vonią pripilame šalto
vandens. Verdančiu marinatu užpilame agurkus ir iš karto užsukame
dangtelį. Užsuktą stiklainį iš karto dedam į šaltą vandenį ir
paliekame, kol visiškai atvės (nebijokite, jis nesprogs). Atvėsus galima
išnešti į rūsį.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą