2014 m. rugpjūčio 10 d., sekmadienis

Agurkai „Nėščiosios svajonė“

Reikės:
  • 1,5 l šalto vandens,
  • 2 kg agurkų,
  • 3 v.š. druskos be kaupo,
  • 2 lauro lapų, 
  • 5 pipirų žirnelių,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 1 lapo krienų,
  • 5 lapų juodųjų serbentų,
  • 2 krapų viršūnėlių,
  • 3 vyšnios lapų.




Gaminam
Visus žalumynus, česnaką, pipirus sudedam į švarų 3-jų litrų stiklainį. Sudedam iš anksto nuplautus agurkus, druską. Viską užpilame vandeniu ir pridengiame dangteliu. Stiklainį įstatom į indą ir paliekam 24 val. Lygiai po 24 val. nupilame marinatą iš stiklainio į puodą ir užviriname, leidžiam pavirti 5 min. (pripilame 1 stiklinę vandens). Kol marinatas virs, į kitą didelį puodą arba į vonią pripilame šalto vandens. Verdančiu marinatu užpilame agurkus ir iš karto užsukame dangtelį.  Užsuktą stiklainį iš karto dedam į šaltą vandenį ir paliekame, kol visiškai atvės (nebijokite, jis nesprogs). Atvėsus galima išnešti į rūsį.
Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą