2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

Duonelė

Iš šios porcijos gavau vieną skardą trapios, skanios, sveikuoliškos duonelės. 



O reikia:
60 g rupaus malimo miltų,
60 g avižinių dribsnių,
60 g saulėgrąžų sėklų,
po 1 a.š. aguonų ir linų sėmenų,
20 g sezamo sėklų,
1/4 a. š.druskos,
1 v. š alyvuogių aliejaus,
250 ml vandens.

Visus produktus sudėti į dubenį ir sumaišius palikti 20 min pastovėti. Masę, kuri bus gan skysta, paskleisti plonai ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašauti į įkaitintą iki 170°C orkaitę. Po 10-12 min kepimo būtina susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais, nes vėliau jau neišeis!  
Dėti atgal ir kepti toliau 30-40 min iki norimo rudumo bei traškumo. Skanaus!

Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą